Monday, November 29, 2010

klise.. ;)

bila ku kenang, ku renung..

Cinta - kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je.)              


Sayang - kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)               


Suka - kita sukakan dia kerana dia kelakar. dia happy-go-lucky. bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)              


Minat - sesuatu yang ada pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )        


  Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…        ;))

p/s: sekadar perkongsian sahaja...

Sunday, November 28, 2010

desole.

S: saya teramat kecik hati ngan awak. kite wat huluan sendiri ea. awak pon da tak perlukan saya.
B: soe, im a heartbreaker. saya selalu kecik kan hati awak. saya takpe, saya takde perasaan.
S: thanks for everything.
B: my pleasure.. desole~

beberapa hari kemudian.

S: kenapa awak tak text saya ea?awak memang tak perlukan saya kan.ehm.
B: erk?.. perlu ke untuk saya text awak?
S: awak rasa tak perlu takpela.
B: nanti hati awak bertambah kecik kalau² saya text awak.
S: sekarang pun saya dah kecik hati.
B: sebab tu la saya taknak text awak. maafla. bukan sengaja. u shud stay away from me laa.
S: okey.

beberapa jam kemudian.

B: awak sayang saya?
S: selagi saya bernafas. saya rindu awak.
B: cinta sepatutnya indah.
S: em.
B: saya selalu kecitkan hati awak, mana mungkin awak sayang & rindu saya. saya takde masa untuk awak. saya kan manusia paling busy.
S: terpulanglah kalau awak taknak percaya.
B: cinta sepatutnya indah la awak. u will get someone better than me. harap awak happy. saya sayang awak, tapi kalau saya je indah, awak tak.. takde makna. kan? salam.

p/s: andai hadirnya cinta, mengapa ia sekadar untuk menyakitkan? lebih baik ianya tak datang, kan?. so, untuk si S.. fikir² kan. HUHU. :)
 (selingan untuk kawan². senyum ikhlas!)  

u make me smile!

Kenangan.. bagaikan selembut salju yang berlalu, sedingin salji yang membeku, seputih kasih yang layu... yeah! saya tak pernah menafikan. betul? awak setuju?.. hihi. saya menjadi tersangat speechless bile baca entry awak tu. HAHA!
membuat saya berfikir, macam kenal..? hoh, itu saya! mula tersenyum macam kerang busuk. camne? hoho. segan. segan. ;) saya takde diary. tapi, alhamdulillah.. Allah kurniakan saya ingatan yang kuat. 

untuk itu, awak ada ramai lagi yang terbaik dari saya. saya niekan jenis tak bape nak setia. HAHA. betol kan? sampai sekarangla! saya solo. hilang segalanya.. kawan sekadar kenalan. kawan sekadar teman.  umur dah 20 tapi nak jumpa kawan yang betul betul kawan, hoh.. susah~ kawan backstabber bersepah, kawan talam berselerak. dunia. adatlah. takde yang sempurna.

'let bygone be bygone' awak cakap kat saya kan?.. pengalaman mengajar kita inginkan kesempurnaan. ;)

moga silaturahim antara kita terus berkekalan penuh keutuhan...

"andai aku dapat berbicara dalam semua bahasa manusia...
tapi tak punya cinta apalah erti hidup ini

andai aku mampu menyelami segala rahsia ilmu 
tapi tak punya iman aku belum tahu apa²
 
andai aku mengagihkan segala yang aku miliki untuk semua 
tapi tak punya keikhlasan pengorbanan ku tak meninggalkan bekas

ada hal² yang tidak ingin kita lepaskan 
insan insan yang tidak ingin kita tinggalkan
tapi ingatlah
melepaskan bukan bererti segalanya telah berakhir...
melainkan awal sebuah kehidupan baru...''


p/s: mmg da lame nak tye awak nie.. mmg word verification yang kat comment tu tersorok cam tu ea?.. kalo cam tu camne nak comment? ;D

Thursday, November 25, 2010

murah rejki.. aminn~

InsyaAllah.. ade rejki.. ingin kaki ini menjejak ke Baitullah Al Haram.
doa² kan la dipermudahkan.. & dipermurahkan rejki~
(^____________^)

Wednesday, November 24, 2010

jadual untuk hidup 30 hari sekarang

0630: bangun pagi, masuk bilik mandi, gosok gigi.

0650: usai mandi, solat subuh.

0700: siap² pakai baju, nak ke OFFICE. mahkamah sesyen & majistret raub.

0720: bekpes, (kalo ade la). kalo tak, i text la sape² yang i syg.. HAHA.

0735: da gerak g OFFICE menaiki kenderaan rasmi yang dikurniakan kepada i!

0745: da sampai OFFICE.. ulalala~

0800: dok OFFICE, tak pon masuk 'Open Court' sampai ase muak, mual dan loya²! (pernah dari kul0800-1315! 1 KES  je pon, huaaaa!)

1655: i orang paling TAK excited nak pulang ke rumah.. (konon je nie, kene hipokrit cket. pelajar berdedikasi laa? HAHA.) 

1715: baru keluar dari OFFICE. tergedek² ke kenderaan rasmi.

1820: sampai di Singgahsana. amek mase 1 jam ye nak sampai rumah? biasala, ingat Raub takde Soping Komplex ke? mestila i pergi soping dulu! HAHA.

2245: i pasti sudah BERADU~ (awal, memang awal, paling awal!)

(gila la.. keje tanpa gaji. sapa nak?.. takde nye de yang nak. nie sebab aku buat Praktikal. alhamdulillah, ikhlas. ;) )

Ayah pesan: "kalau nak berjaya, kene belajar erti susah!kejayaan bukan datang berguling guling kejar kita."

Mahkamah Sesyen & Majistret Raub.
gambar ini credit to Dr. Redzlan

Saturday, November 20, 2010

kapal merah

hey.. HATI! kenapa?

Tuesday, November 16, 2010

s a c r i f i c e

First day Pratikal..(semalam) kawan kawan aku, macam macam ragam. pening laa.. demam laa.. hati gundah laa.. macam macam ada! kalah lak Astro. hey kawan! nak pandai memang canie.. kan?..(ecece) kene banyak belajar. sabar. ilmu tak datang bergolek. usaha kene cari sendiri. tak tau jangan malu bertanya, nanti sesat tak jumpe jalan balik rumah.. sebab keje tergendala, haha! korban kan le malu tue sikit untuk kejayaan kite kawan kawan. tiada kejayaan tanpa pengorbanan. (ayat yang mudah di ungkap, tapi tidak semudah untuk melaksanakan.) ;)

Tanpa disedari.. kita (termasukla uols yang membaca entry nie) da melakukan  banyak pengorbanan yang mendapat manfaat.  tanpa pengorbanan tiada kejayaan. (terbalikkan je ayat kat atas td, wee!). kejayaan tu manfaat lah kan?. sanggup berkorban harta, masa, keselesaan, jiwa, nafsu, dan wajib berani melakukan tindakkan yang boleh menghampirkan diri korang  menjadi yang terbaik di dunia & jugak akhirat. ;) aminn.

credit to google

Salam Eidul Adha buat semua.


Selamat ber'Praktikal' DUUS Part 5!
(Kali nie kite Korban kan masa cuti kite, okey?) senyum ikhlas.. ;)


Friday, November 12, 2010

Géwé?

blogwalking dari pagi hari tadi. sekarang da stop. pening. membaca banyak sangat. nak exam pon takla membaca macam nie rupa. hihi. aku memang follow Laman Web Rasmi Futuwwah. sejak balik Melaka, aku jarang on9, so saki baki daki cuti yang tinggal nie, aku penuhkan dengan baca dan terus membaca. ada yang boleh dipraktikkan dalam diri semua, insyaAllah. kalo korang rajin.. jemputla singgah dan baca apa yang ada dalam web tue. moga boleh dijadikan pedoman. 

 Tadi aku baca bab nie..


Saudaraku,

Sering, barang-barang precious milik kita, tidak akan kita serahkan kepada orang lain selagi kita sendiri yang “merasmikannya.” Kereta baru, biarlah kita puas memakainya, barulah kita izinkan diguna pakai oleh orang lain, misalnya. Atau, langsung tidak diberi pinjam pada orang, lantaran betapa precious-nya ia kepada kita. Atau handset baru, izinkan aku membelek-belek dan merasakan “aura kepuasannya” dahulu, sebelum dikau ku benarkan untuk melihat dan membeleknya. Itulah perasaan common kebanyakan daripada kita.

Nah, dalam soal wanita, kenapa kau mahu izinkan wanita yang bakal kau nikahi itu, pernah “dimenangi” hatinya sebelum dirimu? Nah, benarkah kau sanggup hidup dalam sebuah comparison antara dirimu dan kekasih lamanya, baik dalam soal romantika, baik dalam soal kehenseman, baik dalam soal sifat caring, bilangan semut yang tidak mati dipijaknya, sama ada hal itu ia rahsiakan atau kongsikan bersamamu? Dan kalau kau tidak sanggup, mengapa pula kau mahu cemarkan “keperawanan hati” insan yang mungkin dikemudian hari, bahkan tidak menjadi milikmu? Kau sudah pernah bertakhta di hatinya, sebelum lelaki bernama suaminya “merasmikan” cinta hatinya?

Kerana itu wahai saudaraku, marilah kita betulkan sistem percintaan kita, bahawa tiada yang namanya cinta, melainkan dalam perkahwinan.

“Pada hari ini dihalalkan bagimu yang baik-baik. Makanan (sembelihan) orang-orang yang diberi Al Kitab itu halal bagimu, dan makanan kamu halal pula bagi mereka. (Dan dihalalkan mengawini) wanita-wanita yang menjaga kehormatan di antara wanita-wanita yang beriman dan wanita-wanita yang menjaga kehormatan di antara orang-orang yang diberi Al Kitab sebelum kamu, bila kamu telah membayar maskawin mereka dengan maksud menikahinya, tidak dengan maksud berzina dan tidak (pula) menjadikannya gundik-gundik. Barang siapa yang kafir sesudah beriman (tidak menerima hukum-hukum Islam) maka hapuslah amalannya dan ia di hari akhirat termasuk orang-orang merugi.”
(Surah al-Maidah [5]:5)

Perkataan “akhdan” inilah –menurut Fatwa Islam Online- yang dimaksudkan sebagai “couple”, “boyfriend-girlfriend”, atau, dalam bahsa Jermannya, “gewe” (haha..acah je..). Ertinya, memang Islam telah melarang sejak awal wanita itu sekadar dijadikan “akhdan” oleh kita, melainkan telah ditanamkan hasrat sejak awal untuk memperisterikannya. Dan hasrat untuk menjadikan wanita itu isteri, hanya bisa dipercayai, kalau memang sudah ada persediaan ke arahnya. Maka, tempoh percintaan yang panjang seperti 5 ke 6 ke 7 atau 10 tahun untuk bernikah, adalah sebuah dusta percintaan yang nyata. Pernikahan inilah yang menjadi absorber yang menahan vibration gejolak jiwa manusia.

“Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu istri-istri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya di antaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berpikir.”
(Surah ar-Rum [3]:21)

renung renungkan ya sahabat.. dan selamat beramal! ;)  aku hanya berkongsi apa yang aku ada.





Thursday, November 11, 2010

tiada kata sechantek bahasa

video
 
Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda
Tiada gambar secantik lukisan
Nak ku tunjuk perasaan

Oh... dinda puspa gemala
Mengharum jiwa
Hmm...
Dinda puspa gemala
Mustika kanda...

  Namun musim berubah
Suasana bertukar
Tapi ikatan mesra
Sikit pun takkan longgar
Tiada kata secantik bahasa
Untuk ku puji adinda
 
 
kalo korang tengok History Channel yang kat Astro tue.. 555, kat situ ada le cite dia masa akhir hayat orang layan dia cam tin saden je. cane?.. dah naseb arwah. bile dah meninggal nie baru la terhegeh² nak bagi Tan Sri la, ape laa.. kannn? dah naseb badan~ 

..al- Fatihah buat beliau..

Tuesday, November 9, 2010

jegala student nak exam..

anda PASTI TERsenyum! tak caya.. baca sampai abesh~ ;)


1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
 
2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )

 
3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.

4. Time nak exam baru laaa nak full semayang(harap2 sahabat disini tak begini la). Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)

5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.

 
6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.

7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)

8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.

9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)

 
10. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.

 
11. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)

 
12. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P

 
13. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.

14. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.

15. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.

16. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”

17. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.

 
18. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.

 
19. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.

Konklusionnya: jangan usik budak nak exam. Cepat je die nak naik darah. Sebab hormone dia semua tengah berlaga-laga. Otak pun dah overload.


p/s: kalo aku la.. yang bold tue la TERjadi. haha. ;)



Temasek Part i..
















gambar² nie da di 'resize' kan.. supaye kecik. kalo xresize pon.. canie jugak keadaan nye.
ade gambar yang xbesh mata memandang tue, jangan tengok lame².. penin nanti! 

enjoy! 
;)

p/s: kalau rase² nak tengok gambar nie real.. juz klik kat image tu or klik kat sini. kat sini mungken xjelash. :)

Monday, November 8, 2010

Pitaya vs. Buah Naga

actually.. Pitaya ni Buah Naga la. Pitaya bahasa saintifiknya. Buah nie, banyak sangat khasiatnya, sampai aku malash nak tulis.
Dan, tersangatlah rugi bagi sesape yang tak intrested ngan buah nie.. haha. Bukan setakat buah yang berkhasiat.. pokok, bunga, daun dia pun ada khasiat!
 TAPI, buat masa ni aku hanya mampu makan buahnya saje.. ;)

wink.. WINK!


Malam pasangannya siang,
Jaga pasangannya tidur,
Rajin pasangannya malas,
Dan lelaki pasangannya perempuan.

Kerana perempuan adalah
pasangan kepada lelaki,
maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita
itu dapat memikat hati lelaki.

Bila berkata tentang terpikat,
maka ia ada hubung kait dengan nafsu.
Jika ia ada hubungkait dengan nafsu,
ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan.

Jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal dengan iman.
Untuk mendapatkan iman mesti menurut perintah
Allah dan RasulNya dan menjauhi laranganNya.

Pada mata lelaki, perempuan ini adalah simbol.
Simbol apa, semua orang tahu.
Orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika
tidak dikawal dengan iman.
Maka mata lelaki ini selalu menjalar
apabila terlihat seorang perempuan.

Setiap bentuk badan seorang
perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki
dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu.
Apabila seorang lelaki terlihat seorang
perempuan, maka perkara pertama yang akan
dilihatnya ialah rambut wanita berkenaan.
Maka akan ditafsirlah berbagai²
cara oleh

seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan.

Oleh kerana itulah wanita wajib menutup rambutnya.
Apabila rambut wanita itu telah ditutup, maka
mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat
bentuk lehernya,
maka wajiblah wanita itu menutup lehernya.
Maka mata lelaki itu akan turun lagi
melihat bentuk payu daranya,
maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk
payu daranya dengan melabuhkan tudungnya.

Setelah itu mata lelaki akan
turun lagi melihat
bentuk ramping pinggangnya,
maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak
bentuk pinggangnya,
maka mata lelaki itu akan melihat pula akan
bentuk punggungnya,
maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya
agar bentuk punggung tidak kelihatan, dan
lelaki itu akan pula melihat bentuk pehanya,
maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain
yang agak ketat sehingga terlihat bentuk
pehanya walau sedikit,
maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan
bentuk kakinya pula,
maka janganlah wanita itu berseluar, kerana
terus-terang pihak lelaki bercakap, walau
muslimah itu bertudung labuh, berbaju labuh,
jika beliau memakai seluar,walau nampak besar
sedikit, nafsu kami lelaki akan terusik secara
sepontan, entah tak tahu Kenapa?

Mata lelaki ini nakal, setelah tidak ternampak
akan bentuk kakinya,
maka akan dilihatlah pula akan mata lelaki itu kepada kakinya,
maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki
itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan
melabuhkan kain, atau memakai stokin yg warnanya
jangan sesekali berwarna kulit perempuan,
maka mata lelaki ini akan kembali ke atas,
akan melihat pula bentuk tangan wanita itu,
maka tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan
tudung menutupi bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.

Maka wahai lelaki,
janganlah pula kamu melihat mukanya,
kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika
kamu wahai lelaki, ingin meminangnya.
Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang
cantik akan menimbulkan fitnah,
maka berpurdahlah kamu,
jika itu lebih baik untuk kamu.

Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis
penyakit, iaitu mata
lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika
ia terlihat warna yang menyerlah atau terang
jika ianya berada pada perempuan.

Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan
memakai pakaian yang warnanya terang-terangan sangat.
Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami.
Itulah wahai muslimah, jika anda semua ingin tahu
apakah dia mata lelaki itu, dan perlu
diingatkan, jika semua aurat telah ditutup,
jangan anggap tugas kita telah selesai, perlulah
pula kita menjaga kehormatan diri masing²,
jangan keluar sengsorang, keluarlah dengan
mahram, atau keluarlah sekurang² nya 3 wanita agar
tidak diganggu gangguan luar, mata lelaki pula
janganlah menjalar langsung kepada muslimah,
walau muslimah itu telah menutup aurat,
insyaAllah selamat dunia akhirat.

Seperti firman Allah, "Dan tundukkanlah pandanganmu
dan jagalah kemaluanmu".
Dunia sekarang telah banyak yang cacat celanya,
sehingga ketaraf seseorang yang memakai tudung
masih beliau tidak menutup aurat, dan pada kaum
lelaki, mata kamu itu wajib untuk tidak
mencuri² melihat wanita muslimah, kerana ia
dilarangi oleh Allah SWT.

Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat.
Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri..
Seindah-indah ciptaan adalah yang paling sukar untuk dijaga…

p/s: aku hanya berkongsi apa yang aku ada.. ;)

Jonker Walk, Melaka.





Thursday, November 4, 2010

PERSEPSI 10/11





.iPk Melaka. 141010







in my own words

MRSM TUN GHAFAR SHAFIE yang dulu namanya MRSM Kuala Lipis, Pahang.




hasil kreatif student, lantai pon jadi laa..


2010, Form 3.

Congratulations!