Thursday, May 13, 2010

Lagenda Budak Setan

video

[t r a i l e r Lagenda Budak Setan]



3 Jun 2010.
Adaptasi dari novel Ahadiat Akashah ke filem arahan Sharad Sharan. dibintangi oleh Farid Kamil ( Kasyah ), Lisa Surihanie (Ayu), Que Haidar ( Azmi ), Fazura ( Katerina ).



tapi..


bagi aq rasa LBS nie terlau berlagenda untuk difilemkan. novel yang teramat besh untuk difilemkan. mungken akan hilang keaslian dia. tapi even akan hilang 'keasliannya' 2, harap dgn adenya team+production yang bagosh, mungken akan wat filem nie lebih 'real+touch' hati hati peminat novel nie.



aq 1st time bace novel nie time aq form 3, kecit agi kan.. ++ buku dye tebal gabak. tebal la dari novel 'ekspidisi' haha. pe yang menareknye, byangkan la kan kan, lelaki menulis novel + susa la kot kite nak cari penulis lelaki yang bleh mnulis kisah percintaan dengan kreatif hatinye+menyentuh hati para pembaca.



meleleh jugak la ayer mate. bace berkali pon xmuak la kot. sampai la aq tertanya tanya, dunia skarang nie ade ke manusia cam Kasyah 2? terlalu lalu lalu lalu cintakan Ayu. hoh, sape da bace paam la kot. xbace mane nak paam. aq rase kaw teramat amat rugi kalo x bace novel LBS nie. da berulang ulang kali dicetak kot. cyes la, nie novel paleng 'mantop' aq penah bace stakat nie~ huhu, sangat b e s h.. biasela karya Ahadiat Akasyah kan.




cam da ke simpang renggam lak entry aq nie, haha. biase la. excited bercerita pasal novel kegemaran sepanjang zaman.



pape pon, hope filem LBS nie xla mhampakan peminat² novel nie. mesti dan pasti ade yang menaruh arapan yang tinggi untuk filem nie, setanding dengan keunggulan karya penulisnya.


6 comments:

  1. novel ni tebal gila kot.
    dulu mase sekolah2 akak aku tak bagi bace, apsal tah.
    eh tapi dah bace best lak kan!
    hmph, pasal diadaptasi ke filem tu, selalu akan ade scene yang kena potong.
    wait n c~

    ReplyDelete
  2. ak penah bace mase kenduri kawen pak sedara ak..ak bosan2 pg bilik mak su..

    tpi bace kejap je..lagenda budak setan..
    best gak..

    tpi novel ramli awang murshid skrg pun best..mcm 'bagaikan puteri'..

    ReplyDelete
  3. cipah: sbab tebal la akak kw xbg kw bace, t tah bile kw bleh khatam.. haha, buku skolah pon tak terkhatam kan.. mmg besh la novel nie. byk agi kot novel dye y besh².
    mungken la kot ade y tpotong, tapi haha.. 2 laa, wait n c~

    ReplyDelete
  4. cik ubi:

    mmg besh~
    bg aq, ramli awang murshid 2 laen genre nye dgn ahadiat akashah nie. cam ram 2 dye lebih kpd genre thriller, n aq ase sesuai la lelaki menulis genre² cam 2. pape pon, manusia 2 kan punyai laen² pendapat dalam ape skali pon~
    (^_______^)

    ReplyDelete
  5. eh bukan sebab tebal.
    mebi sebab jalan cerita dia kot.
    tah.
    haha~

    ReplyDelete
  6. haha..
    ape ade dengan jalan ceritanya?
    besh?
    mmg besh..
    woot woot~

    ReplyDelete

Terima Kaseh daun keladi.. rajen nanti komen lagi ;)